Też używam i będe używał , baa - kazdemu swojemu znajomemu polecam z czystym sumieniem bo stosunek ceny do jakości jest rewelacyjny a paleta smakow zadowoli każdego a o rozpuszczalności nie ma się co rozpisywać bo jest idealna . Widać białko SFD i ALL ma w sobie to coś bo już ich smakami zaraziłem 5 swoich znajomych :D i są zachwyceni
Witaj Doping może być niebezpieczny dla zdrowia jak i życia. Sięgnięcie po farmakologiczne wspomaganie może trwale zmienić funkcjonowanie układu hormonalnego, szczególnie u młodych ludzi i warto sobie zdawać z tego sprawę już zanim zaczniemy cykl. Jakie badania warto wykonać ? -przed i po cyklu wykonaj pełne badanie lipidogramu (HDL, LDL, [...]
Surowy ziemniak posiada około 80 kcal, 17g węglowodanów, 2 g białka oraz 0,1g tłuszczu na 100g produktu. Produkty zwsze powinniśmy ważyć przed obróbką tj. gotowaniem, smażeniem itd. -Makaron, ryż, ziemniaki, kasza itp nabierają wody przez co stają się cięższe, co jest chyba oczywiste. A ich kaloryczność jak i wartości odżywcze podane są dla [...]
Kupiłeś odzywkę aby Ci się tłuszcz nie odkładał ? Każda nadwyżka może to spowodować. Z odżywek białko, carbo, czy gainer trudno doradzić bo nie wiadomo nic o brakach, dla polepszenie wytrzymalosci i regeneracji np http://www.sfd.pl/sklep/SFD_PURE_BETA_ALANINE-opis27443.html http://www.sfd.pl/sklep/ActivLab_Creatine_Powder_Super-opis29609.html
[...] też jest źródłem białka... Warto pamiętać, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność. Białko czerpiemy z różnych źródeł: mięs, ryb, nabiału, jaj, nasion strączkowych no i właśnie wygodnej formy odżywek białkowych. Jeśli zastanawiasz się jakie białko wybrać, to zerknij do rankingu naszych użytkowników: https://www.sfd.pl/art/Rankingi-c13/
Cześć! Przede wszystkim musisz dokładnie obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, polecam skorzystać z poniższego linku: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
Ankieta w dziale trening dla początkujących Płeć : mezczyzna Wiek : 26 Waga : 81.3 Wzrost : 173 Cel treningowy : najbardziej zależy mi na estetycznej sylwetce Staż treningowy na siłowni : dlugi staż mam ale bez odpowiedniej wiedzy na temat diety. Także dlugo nie było efektów. Uprawiane inne sporty : kiedyś kickboxing. Teraz tylko silownia Dostęp [...]
[...] przed treningowe i kreatynowe nie zdadzą się na nic, gdy dieta jest byle jaka. W obu przypadkach zaczynaj od obliczenia kaloryczności. Wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
Cześć! Przede wszystkim zacznij od diety. Tutaj masz wzór do obliczenia swojego zapotrzebowania dietetycznego -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] insulinową, tym łatwiej będzie Ci dokładać mięśni. Zacznij więc od wyliczenie kalorii jakich potrzebujesz aby nadmiar kilogramów zrzucić, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
[...] posiłków. Niemniej przysłuży się Twojemu ciału, jeśli zrezygnujesz ze słodzonych napoi, słodyczy, słodkich i słonych przekąsek oraz fast foodów. Jaką odżywkę białkową wybrać? Zapraszam do rankingów naszych użytkowników. https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html
[...] W Twoim wieku jednak możesz już sobie pozwolić na nieco większe obciążenia i warto abyś o tym przeczytał w artykułach trenera i fizjoterapeuty Tomasza Maciołka. https://www.sfd.pl/art/Trening/Okiem_fizjoterapeuty%3A_Trening_si%C5%82owy_w_m%C5%82odym_wieku%2C_od_kiedy_zacz%C4%85%C4%87_%C2%A0%C2%A0-a6045.html Natomiast jeśli chodzi o samą [...]
Witam Osobiście stosowałbym mleko w standardowej postaci, które jest mniej przetworzone. Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak wiele pozytywnych następstw może nieść za sobą konsumpcja tego składnika. Mleko zawiera dobrej jakości białko serwatkowe i kazeine oraz elektrolity. Jedynym problemem może być cukier mleczny, czyli laktoza, na którą wiele [...]
[...] i owoców 2. jaja gotowane + warzywa 3. płatki jaglane, białko i owoc 4. Serek wiejski + orzechy włoskie 5. Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa + łosoś Jeśli szukasz dobrej jakości białka, to w mojej ocenie najsmaczniejszy jest Whey Delicious od marki ALLNUTRITION. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Delicious_Protein-opis38278.html
[...] czemu MA nie zapełnia a mass tak? Zeby nie tworzyc nowego topicu chciałbym jeszce spytać, które z poniższych białek jest waszym zdaniem lepsze: WPC Protein Plus ze sklepu sfd(47zł za 750g), ostrowia wpc 80( 49zł za 900g)? Na allegro znalazłem jakies mniej znane białko firmy great body, 1kg za 46.50zł Zmieniony przez - ecko unltd w dniu [...]
[...] co stanowić będzie kompletne źródło aminokwasów. Osoby trenujące zazwyczaj korzystają z odżywki białkowej w porze okołotreningowej, jako szybkiej formy dostarczenia energii i makroskładników. Popularne gainery: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis35813.html https://www.sfd.pl/sklep/Berserk_Labs_Devil_Mass-opis34159.html
[...] już w ostatniej fazie redukcji i koncentrujesz się także nad tym, aby nie stymulować insuliny, to bardziej korzystne może okazać się białko kazeinowe - zwłaszcza przed treningiem. Jeśli zastanawiasz się nad wyborem najlepszych odżywek białkowych, zerknij do rankingów stworzonych przez naszych czytelników: https://www.sfd.pl/art/Rankingi-c13/
Witam W przypadku budowania masy niezbędna jest prawidłowo skomponowana dieta z dodatnim bilansem kalorycznym. W tym celu najczęściej powinniśmy obliczyć nasze zapotrzebowanie i dodać do tego pewną ilośc kcal. Możemy manipulować ilością makroskładników mających charakter energetyczny takich jak węglowodany i tłuszcze. Białko należy trzymać na [...]